Nyhedsbrev
0707 10133
(engelsk)

Har du spørgsmål?

Vores medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig

0707 10133

(engelsk)

Mandag - fredag: Kl. 09:00 - 17:00
Helligdage: Kl. 10:00 - 15:00

Historien bag Center Parcs

Sporthuis Centrum: Her begyndte det hele

Historien bag Center Parcs begyndte med en ide. En enkel, men grundlæggende ide. Ideen om at bringe mennesker og natur sammen. I 1968 grundlagde Piet Derksen verdens første naturpark med udgangspunkt i denne ide. For at forstå betydningen af denne milepæl skal vi et skridt tilbage i tiden, dengang Center Parcs stadig hed Sporthuis Centrum.

1968: Den første park åbnes

Den første park
I 1960'erne var Piet Derksen allerede en succesfuld forretningsmand. Han udviklede en kæde af sportsforretninger, der opnåede hidtil uset succes. Navnet på denne kæde var Sporthuis Centrum, og skulle vise sig at blive begyndelsen på noget meget større. Piet Derksen var hele tiden på forkant med udviklingen og havde en god fornemmelse for den næste trend, eller måske var han faktisk ligefrem med til at skabe de næste trends. Hans kæde bestod ikke bare af butikker, men af hele bygninger, altid udført i et elegant og diskret design, hvor man kunne købe campingudstyr og booke sin næste ferie. Frem til 1967 lykkedes det ham at åbne hele 22 butikker, alle med en optimal beliggenhed på gågaderne i Hollands smukkeste byer. Nu var tiden kommet til at tænke endnu større.
En tendens gik tydelig igen: Mange hollænderne boede ikke længere omgivet af skov og natur, men derimod af asfalt og beton. De havde nemlig udskiftet de landlige omgivelser og var flyttet ind til byen, tæt på indkøbs- og underholdningsmuligheder. I weekenderne drømte de om at komme væk fra byen og tilbage til deres rødder i naturen. Piet Dierksen ville tilbyde dem denne pause fra bylivets ensformighed. I 1966 fandt han et stykke land midt i skoven, som han straks kunne se potentialet i. Her virkeliggjorde han sit koncept. På det kuperede 25 hektar store grundstykke opstillede han telte og træbungalows. Hver eneste feriebolig havde fri udsigt til naturen, en luksuriøs indretning og en vis grad af intimitet, uden alligevel at ligge alt for langt fra de andre ferieboliger. I 1968 åbnede den første feriepark, der fik navnet De Lommerbergen. Ferieparken blev en stor succes, men det var kun starten på eventyret. De næste ti år fulgte åbningen af den ene feriepark efter den anden.

Succesopskriften: natur plus fritid

De fleste af os kan sagtens se en offentlig svømmehal for sig. Den kedelige indretning, lugten af klor, de lidt for små badehætter. I Holland, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på ca. 10 grader, er svømmehaller for mange den eneste mulighed for at komme i vandet. 
Piet Derksen ville selvfølgelig også gerne give sine gæster mulighed for en svømmetur, men ønskede sig nogle helt andre rammer end den klassiske svømmehal. Konceptet skulle kort sagt nytænkes fuldstændigt. Hans første design var en rund svømmehal med en lille ø i midten og en himmel af bølgende sejlstof. Varmelamper sikrede en behagelig lufttemperatur. Arkitekturen var usædvanlig for sin tid, men udgjorde samtidig en teknisk pragtpræstation.

Vandhundenes paradis: Aqua Mundo

Vandhundenes paradis: Aqua Mundo
Og den spændende historie fortsætter! Badelandet blev hurtigt lige så berømt som kæden af ferieparker selv, og i takt med den tekniske udvikling er konceptet hele tiden blevet udvidet med nye faciliteter og attraktioner. Der er blevet bl.a. tilføjet bølgebad, vandrutsjebaner og bassiner i forskellig dybde, som beskyttes af en stabil konstruktion for at mindske varmetabet. 
I 1970'erne skete der igen noget nyt: naturen blev inviteret inden for i badeparadiset. Piet Derksen udvalgte selv forskellige planter og træer, som snart flyttede ind og blev en umiskendelig del af den eksotiske badekulisse. Med den rigtige temperatur og fugtighed lykkedes det at skabe et harmonisk økosystem, hvor vegetationen frem for alt havde til formål at skabe ro og idyl. Nu behøvede man altså ikke længere at rejse over på den anden side af jorden for at opleve en spektakulær ferie, ja faktisk kunne man nyde denne enestående oplevelse året rundt. Da først badelandskonceptet for alvor var blevet etableret, skulle det også have et navn: Aqua Mundo.

En hollandsk oplevelse, der nu findes over hele Europa

Sommerhuse Center Parcs
Ferieparkerne ligger midt i naturen, og for at komme frem kører man forbi små landsbyer, langs grønne marker og ofte gennem skov. Straks ved ankomsten begejstres gæsterne af den omgivende natur. I gennemsnit er kun 10 % af parken bebygget, på resten af arealet får flora og fauna lov til at udfolde sig frit. Dådyr eller harer er af samme grund intet særsyn i ferieparkerne.
I 1986 ændrede Sporthuis Centrum navn til Center Parcs. Denne navneændring gik hånd i hånd med Piet Derksens stærke ønske om at udbrede sit koncept til hele Europa. I 1981 åbnede den første feriepark i Belgien, men Piets ekspansionsplaner stoppede langt fra her. I 1988 åbnede han således Park Les Bois-Francs i Frankrig, efterfulgt af den tyske feriepark Park Bispinger Heide i 1995. De nye ferieparkers placering er altid nøje udvalgt. Feriehusene skal så vidt muligt gå i ét med den omgivende natur, og på samme måde forstyrre det omkringliggende landskab så lidt som muligt. I disse grønne omgivelser deles infrastruktur, mennesker og natur på harmonisk vis om pladsen.

Center Parcs har præget en hel generation

Center Parcs har præget en hel generation. Nogle har taget sine første svømmetag her, mens andre fik lært at holde balancen på cyklen. Disse erindringer tager vi med os hele livet. Et grin, et skrabet knæ, aftensmad i solen på terrassen, knitrende ild i brændeovnen på en kold vinterdag. Disse oplevelser taget børn med sig hele livet. Når børnene senere selv bliver forældre, vil de som noget naturligt give deres egne børn de samme barndomsminder. Og heldigvis er opskriften lige så simpel og effektiv dengang som nu: Omgiv dig med de vigtigste mennesker i dit liv, og nyd livets simple glæder i fællesskab.

Et nyt kapitel

Et nyt kapitel
Hos Center Parcs står udviklingen aldrig stille. Det gør den heller ikke nu, faktisk har parkens seneste udviklingskapitel været i gang i flere år. Mange ferieparker og feriehuse bliver fornyet og moderniseret, nye naturoplevelser har set dagens lys, og i 2025 åbner vi vores første feriepark i Danmark – Center Parcs indtager Skandinavien!
Center Parcs som brand fik i 2023 en ny identitet – mere inspirerende, farvestrålende og raffineret. År for år har vi forsøgt at sætte mennesket i centrum for vores projekter og tilbyde oplevelser, der lever op til det moderne menneskes forventninger og behov. Vi holder aldrig op med at videreudvikle og forandre os i takt med tiden. Kun én ide holder vi fast i. Den grundliggende ide bag Center Parcs. Piet Derksens ide. Ideen om at bringe mennesker og natur sammen.
Find en park tæt på dig
Find
Placering valgt:
Brug aktuel placering

gmap_location_alert

Viser først parkerne tættes på dig